Viktigheten av å velge plugins i WordPress fra pålitelige utviklere

Hvor viktig er det egentlig å velge plugins som er utviklet av pålitelige utviklere? Dette spørsmålet undersøker vi nærmere, og vi ser også på hvordan du kan oppdatere plugins på en trygg måte.

Lesetid: 4 minutter

Hjem / Webutvikling / Lage hjemmeside

I en verden hvor WordPress dominerer som det ledende innholdsstyringssystemet for nettsteder, spiller plugin-moduler en kritisk rolle i å utvide og tilpasse nettsidens funksjonalitet. Men med tusenvis av tilgjengelige plugins er det lett å velge feil, eller er det ikke? 

Vi undersøker dette nærmere i denne artikkelen, og så ser vi på hvordan du kan oppdatere plugins på en trygg måte. (Bilde: United Works laget med Pixlr)

Sikkerhet og stabilitet

Et av de mest presserende argumentene for å velge plugins fra pålitelige utviklere er nettstedets sikkerhet.

Plugins som ikke oppdateres jevnlig, kan inneholde sikkerhetshull som kan utnyttes av hackere til å kompromittere nettstedet ditt.

Pålitelige utviklere holder sine plugins oppdatert med de siste sikkerhetstiltakene og sørger for at produktene deres er kompatible med de nyeste versjonene av WordPress.

Dessuten kan dårlig kodet plugins føre til ytelsesproblemer, som igjen kan påvirke nettsidens lastetid og SEO-ranking. Pålitelige utviklere følger beste praksis for kodeeffektivitet, noe som bidrar til en jevn og stabil drift av ditt nettsted.

Support og kompatibilitet

Et annet sentralt aspekt ved å velge plugins fra anerkjente utviklere, er kvaliteten på supporten.

Når du støter på problemer, eller trenger hjelp til å konfigurere din plugin, er det avgjørende å ha tilgang til pålitelig og kunnskapsrik support.

Pålitelige utviklere tilbyr ofte omfattende dokumentasjon, oppdateringer og kundeservice som kan hjelpe deg med å utnytte pluginet fullt ut.

Trygg oppdatering av plugins i WordPress: Fra en utviklers perspektiv

I en tid der nettsider stadig søker optimalisering og funksjonalitet gjennom utvidelser, blir oppdatering av WordPress-plugins en handling balansert mellom nødvendighet og forsiktighet.

Basert på innsikter fra en erfaren utvikler i United Works, utforsker vi strategier for å håndtere denne prosessen på den tryggeste måten, enten du har tilgang til en staging-nettside eller jobber direkte på produksjonsnettstedet.

Det første jeg gjør når en plugin-oppdatering blir tilgjengelig, er å sjekke endringsloggen for oppdateringen.

Noen ganger kan det være vanskelig å oppdatere med en gang, spesielt hvis det kreves mye testing for å finne ut om oppdateringen fører til problemer.

Scenarioer for oppdatering: Staging vs. Produksjon

Med staging-nettside
Å ha en staging-nettside tilgjengelig er en luksus som tillater en risikofri tilnærming til plugin-oppdateringer.

Utvikleren anbefaler å holde staging-nettsiden synkronisert med produksjon, både når det gjelder kode og database.

Oppdateringer testes først her for å identifisere potensielle konflikter før de gjennomføres på produksjonsnettstedet.

Dette trinnet er avgjørende for å unngå uforutsette problemer som kan påvirke nettstedets funksjonalitet og brukeropplevelse.

Kun produksjonsnettside
Uten tilgang til en staging-nettside, blir prosessen mer utfordrende. Det er her viktigheten av grundig forberedelse og forsiktighet virkelig kommer til syne.

Utvikleren legger vekt på å nøye undersøke hver plugin-oppdatering, spesielt gjennom å lese endringslogger og vurderinger fra andre brukere, for å veie behovet for oppdateringen mot risikoen den kan innebære.

Trygge måter å oppdatere på

Forberedelse og forsiktighet

  • Sjekk Endringsloggen: Før du utfører en oppdatering, er det essensielt å lese endringsloggen nøye for å forstå omfanget av oppdateringen og identifisere eventuelle kjente risikoer.
  • Vurder kompatibilitet: Sjekk oppdateringens kompatibilitet med din versjon av WordPress og PHP, spesielt hvis nettstedet ditt bruker eldre versjoner som kan være inkompatible med den nye plugin-versjonen.
  • Utfør enkeltvis oppdatering: Oppdater én plugin om gangen og evaluer nettstedets funksjonalitet etter hver oppdatering for å isolere eventuelle problemer som oppstår.

Sikkerhetsnett

  • Backup er vitalt: Alltid utfør en fullstendig backup av nettstedet før du starter oppdateringsprosessen. Dette inkluderer både databasen og wp-content-mappen.
  • Bruk staging om mulig: Hvis mulig, utfør oppdateringer på en staging-nettside først for å teste endringene i et sikkert miljø.
  • Rull tilbake ved problemer: Ha en plan for hvordan du kan raskt gjenopprette den forrige versjonen av en plugin hvis oppdateringen fører til problemer.

Jeg oppdaterer vanligvis én plugin om gangen, med pauser mellom oppdateringene. Etter å ha oppdatert en plugin, vurderer jeg nettstedet for å sjekke om det har noen negativ innvirkning.

Hvis alt er bra, går jeg videre til å oppdatere neste plugin. Dette er for å sikre at jeg klarer å isolere et problem forårsaket av en plugin-oppdatering og knytte problemet til den plugin-en jeg nettopp har oppdatert. Ellers trenger jeg bare å gå tilbake for å forstå hvilke av oppdateringene som fører til problemet.

Avanserte tips

For de som møter spesifikke utfordringer, som plugins som krever lisens for oppdatering eller tilpasninger direkte i plugin-koden, understreker utvikleren viktigheten av å ha en robust prosess for å håndtere disse situasjonene.

Dette kan inkludere å holde en lokal versjon av nettstedet for testing eller å implementere egne patches for å løse konflikter.

Konklusjonen fra utvikler

Oppdatering av WordPress-plugins er en nødvendig del av vedlikeholdet av et nettsted, men det er viktig å nærme seg denne oppgaven med omhu.

Ved å følge beste praksiser og legge til rette for grundig testing, kan du sikre at nettstedet ditt forblir sikkert, stabilt og funksjonelt, selv etter å ha implementert de nyeste plugin-oppdateringene.

Takeaway

Valget av plugins og deres utviklere bør ikke tas lett på. Det samme gjelder hvordan du oppdaterer plugins.

Husk at suksessen til ditt WordPress-nettsted i stor grad avhenger av grunnlaget det er bygget på – og valget av de riktige plugins er en essensiell del av dette grunnlaget.

Jeg vil også gi en shout-out til Barn2 for deres førsteklasses plugins og utmerkede kundesupport. De leverer virkelig kvalitet og support utenom det vanlige.

Trenger du hjelp med din WordPress? Kontakt vårt webbyrå i dag for et prisestimat. Vi kan hjelpe deg med å lage en hjemmeside som vil hjelpe bedriften din å vokse i den digitale verden.

Del artikkel

Om forfatteren

Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.