Dette bør du vite om å oppdatere plugins i WordPress

Det er nye oppdateringer i WordPress hele tiden. Vi gir deg tipsene på hvordan du trygt oppdaterer.

Lesetid: 5 minutter
Illustrasjon av hvordan Oppdatere WordPress

Hjem / Webutvikling / WordPress-utvikling / Oppdatere WordPress

Har du lagt merke til at WordPress gir beskjed om nye oppdateringer av plugins veldig ofte? Til og med WordPress kommer med sine kjerneoppdateringer. Det er lett å hoppe over denne rutinen og det er ikke sikkert alle ønsker å bruke tid på det, eller kanskje man bare føler seg usikker. I denne artikkelen har vi forklart enkelt hvorfor du bør oppdatere WordPress og hvordan du gjør det på en trygg måte.

Hvorfor må jeg oppdatere WordPress?

Oppdatering av WordPress forhindrer hackere å sette inn ondsinnet kode gjennom f.eks. plugins. Slike ondsinnede koder kan stjele din konfidensielle informasjon eller til og med skape en dårlig SEO-effekt.

Sikkerhet er ikke den eneste grunnen til å oppdatere WordPress. WordPress gir også nye funksjoner med sine oppdateringer. Noen funksjoner forbedrer brukervennlighet. WordPress prøver alltid å gjøre ting raskere og tryggere. Oppdatering av WordPress kan forbedre ytelsen til nettstedet ditt.

Hvordan oppdaterer jeg WordPress?

Før du oppdaterer WordPress-pluginene dine, må du lage en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet.

Så, når du har laget en sikkerhetskopi og har den på et sikkert sted, bør du ta en titt på hvilke plugins som trenger å oppdateres. Hver plugin som trenger oppdatering bør ha en lenke hvor du kan se endringene i den nyere versjonen. Du bør lese denne nøye. På denne måten er du bedre forberedt til å trykke på «Oppdater».

Hvordan oppdatere WordPress plugins
Du kan oppdatere både plugins og tema automatisk ved å gå til Dashboard -> Oppdateringer.

Hvorfor oppdatere plugins

Det er alltid god praksis å oppdatere alle dine plugins. Imidlertid er det spesielt viktig nå mye mer enn før. Mange WordPress-plugin-utviklere slipper for tiden nye versjoner som vil være kompatible med nyeste versjoner av WordPress og det vil derfor alltid være mange oppdateringer fremover.

Dette skjer når du oppdaterer plugins:

 

Dette kan skje hvis du ikke oppdaterer plugins:

  • Inntrengere kan logge inn
  • Senke ytelsen/hastighet
  • Ulike funksjoner kan slutte å virke
  • Google kan stenge nettsiden hvis den finner skadelig virus
  • Hostingleverandøren kan stenge nettsiden din pga. sikkerhetsbrudd
  • Skjer dessverre når du minst aner det og kan ta lang tid å reparere og bli kostbart

Hva kan jeg gjøre for å unngå problemer?

  • Oppdatere til nyeste versjon av WordPress
  • Oppdatere alle plugins
  • Ta backup før du oppdaterer:
  • Les brukeranmeldelser før du velger tema eller plugins
  • Velg tema og plugins som har ferske oppdateringer i historikken
  • Slett unødvendige plugins og særlig de som ikke brukes
  • Velg en trygg hostingleverandør for WordPress
  • Få hjelp til å fjerne virus før det blir verre
  • Les om 50 plugins du vil unngå å bruke
  • Les om 28 måter å gjøre WordPress sikker

Hvorfor oppdatere PHP-versjonen

PHP er skriptspråket som lager WordPress og alle temaene og pluginene tilknyttet WordPress. Å bruke en utdatert versjon kan føre til konflikter som resulterer i en buggy opplevelse.

De fleste plugins, temaer og WordPress selv kjører med minimum PHP versjon 5.6 fordi de er bakoverkompatible. Men du kan ikke alltid stole på at programvaren er bakoverkompatibel.

Den beste tilnærmingen er å bruke den versjonen av PHP som en programvare er designet for å kjøre best med. På denne måten kan du utelukke en tilfeldig bug som er relatert til å bruke en gammel versjon av PHP.

Oppgradering til den nyeste PHP vil også øke hastigheten på nettstedet ditt og er også sikrere. Sikkerhetsoppdateringer for PHP 5.6 slutter i desember 2018. Det betyr at PHP 5.6 er et sikkerhetsproblem i tiden fremover.

WordPress Editor eller Gutenberg

Hvis du for øyeblikket liker måten WordPress fungerer velger du Classic Editor. Hvis du vil prøve den nye og enklere Gutenberg-redigeringsopplevelsen kan du gå for den.

Jeg har lest rapporter her og der om tilfeldige feil når jeg bruker Gutenberg-editoren men det begynner å blir bedre.

Du kan alltid gå tilbake til Classic Editor hvis Gutenberg-redaktøren ikke oppfører seg korrekt. Nedlasting av den offisielle plugin-modulen for WordPress Classic Editor ser ut til å ha løst problemer med noen få feilrapporter jeg har sett relatert til Gutenberg.

Ta alltid sikkerhetskopi

Å lage en sikkerhetskopi er ikke bare en god idé men nødvendig. Ideelt sett bør du allerede gjøre dette. Hvis du ikke gjør det kan du vurdere å lage en sikkerhetskopi av nettstedet ditt nå, før du oppgraderer WordPress.

Jeg har brukt Alt-i-ett WP-migrering av ServMask med suksess mange ganger. Det har vært nyttig som en del av min backuphåndtering. Jeg kan anbefale den for brukervennlighet og funksjonalitet og jeg har også brukt den til å gjenopprette nettsteder.

Du kan lese om hvordan denne pluginen brukes i denne artikkelen.

Burde jeg bruke staging?

Å bruke staging på et nettsted betyr å opprette en kopi av nettstedet ditt og gjøre endringene på kopien først. Det er plugins som hjelper deg med å lage en staging på et nettsted, og det finnes neon ganger tjenester hos din hostingleverandør som lager staging av nettstedet på serverne deres, og dermed holde endringene helt adskilt fra nettstedet ditt. Alternativt kan du lage en staging-kopi lokalt på datamaskinen din.

Staging på en test-server
Å sette opp staging av et nettsted på en annen server eller serverområde er etter min mening den ideelle løsningen. Endringer gjort på kopien vil ikke bremse ned nettstedet ditt.
 

Staging-nettstedet er skjult, og ingen søkemotor vil se det. Alle endringer kan gjøres med trygghet om at den ikke vil påvirke det virkelige nettstedet ditt.

Det finnes en tjeneste som heter WP Stagecoach som er spesielt laget for staging og kan brukes til å redesigne et helt WordPress-nettsted. Så hvis du ønsker en superenkel tilnærming til staging og testing er WP Stagecoach godt valg.

Staging med en plugin
Adam som driver nettstedet WPCrafter.com har prøvd å sette opp staging med en plugin som heter WP Staging. Adam, som er en kjent WordPress-kursholder, virker godt fornøyd med resulatet i denne videoen.
 

Når du er klar til å oppgradere kan du trykke på en knapp og flytte hele nettstedet til det virkelige nettstedet fra staging-området.

Staging lokalt på din datamaskin
Mange eksperter anbefaler et lokalt stagingmiljø kalt Laragon. Jeg har ikke brukt Laragon selv men Laragon synes å være sterkt anbefalt av eksperter på dette området. Det beste av alt er at det er gratis.

Om cache-pluginer

Jeg har mottatt rapporter om konflikter som kan være relatert til cache og ytelsesrelaterte plugins. Skulle du observere buggy-oppførsel kan du vurdere å tømme hurtigbufferen og skru av alle minifiseringene spesielt for JavaScript.

Dette kan ikke betraktes som en feil, fordi det er anbefalt å tømme cachen og være nøye med hvilke minimeringer du velger og oppdatere dette hver gang en plugin, tema eller WordPress oppdateres.

Til slutt: Vær godt forberedt

Oppdatering av WordPress-plugins er en av de viktigste delene for administrasjon av WordPress og nettsidens sikkerhet.

Men jeg skjønner at å oppdatere kan virke som et skummelt forslag spesielt i nærheten av en travel sesong og du er redd for at nettsiden kræsjer.

Ja det er gode grunner til å være på vakt med å oppdatere WordPress. Det er en viktig beslutning å ta. Derfor er det nyttig å nærme seg oppdateringen med en gjennomtenkt plan.

Så snarere enn å være redd, ta saken i egne hender og tilnærm deg prosjektet med forberedelser for å sikre et best mulig resultat.

Del artikkel

Om forfatteren

Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Noen av våre kunder:

Noen av våre kunder: