Kom i gang med å lage hjemmesider for bedrifter i 2024: WordPress, Wix og Squarespace

Denne guiden dekker alt du trenger å vite, inkludert fordeler og ulemper med de mest populære plattformene.

Lesetid: 6 minutter
Kom i gang med å lage hjemmesider for bedrifter i 2024: WordPress, Wix og Squarespace.

Hjem / Webutvikling / Lage hjemmeside

Ønsker du å få bedriften din på nett og vil du lære hvordan du lager en hjemmeside? (Bilde: Freepik)

Denne nybegynnerguiden vil hjelpe deg med å få din egen nettside i enkle trinn-for-trinn forklaringer.

Det vil ikke ta lang tid, og hvis du gjør det på denne måten, vil du faktisk kunne spare litt penger på sikt. Og med plattformer som WordPress, Wix og Squarespace, har det aldri vært enklere å lage en profesjonell hjemmeside.

La oss se nærmere på hvordan du kan komme i gang.

Hvorfor du bør vurdere WordPress, Wix og Squarespace

Disse plattformene er alle brukervennlige, fleksible og tilbyr en rekke funksjoner som kan hjelpe deg å skape en engasjerende og effektiv hjemmeside. De har ulike styrker som kan være mer eller mindre relevant avhengig av din bedrifts spesifikke beho

PlattformFordelerUlemper
WixLett å bruke, ingen tekniske ferdigheter nødvendige, flott for nybegynnere, stor utvalg av maler.Mindre fleksibel, SEO funksjoner kan være begrenset, vanskelig å migrere til en annen plattform.
WordPressSvært fleksibel og tilpassbar, stor samfunnsstøtte, mange temaer og plugins tilgjengelig, gode SEO-funksjoner.Krever mer teknisk kunnskap, potensiell sikkerhetsrisiko hvis du ikke oppdaterer jevnlig, krever mer tid til å lære.
SquarespaceVakkert design og gode maler, inkludert e-handelsfunksjonalitet, bra for de som prioriterer estetikk.Mindre tilpasningsmuligheter enn WordPress, mindre fleksibilitet for e-handel sammenlignet med dedikerte e-handelsplattformer, mindre brukersamfunn for support sammenlignet med WordPress.

WordPress

WordPress er et utmerket valg for bedrifter som ønsker full kontroll og fleksibilitet. Dette open-source verktøyet tillater en høy grad av tilpasning, med tusenvis av temaer og plugins som lar deg justere alt fra design til funksjonalitet. Det er imidlertid litt mer teknisk krevende, så det kan være en god ide å ansette en utvikler eller sette av tid til å lære å bruke det selv.

For å komme i gang med WordPress:

  1. Velg og kjøp et domenenavn og webhotell. Gå til oppskrift i artikkelen
  2. Installer WordPress på din hostingkonto.
  3. Velg et tema og begynn å tilpasse din hjemmeside.
  4. Vurder å installere plugins for ekstra funksjonalitet som SEO, sikkerhet, og mer.
FunksjonerHar WordPressMangler WordPress
Fleksibilitet og tilpasning 
Stor samfunnsstøtte 
Mange temaer og plugins tilgjengelig 
Gode SEO-funksjoner 
Brukervennlighet for nybegynnere 
E-handelsfunksjonalitet uten plugins 
Intuitivt byggeverktøy uten plugins 
Automatiske sikkerhetsoppdateringer uten plugins 

Wix

Wix er kjent for sin brukervennlighet, noe som gjør det til et utmerket valg for de som ønsker en enkel, drag-and-drop nettsidebygger. Den tilbyr en rekke maler og intuitive redigeringsverktøy. Wix er ideelt for små bedrifter eller de som trenger å sette opp en hjemmeside raskt og enkelt.

For å komme i gang med Wix:

  1. Registrer deg for en Wix-konto.
  2. Velg en mal som passer din bedrifts stil.
  3. Bruk Wix sin drag-and-drop bygger til å tilpasse din hjemmeside.
  4. Legg til funksjoner som en nettbutikk, blogg eller kontaktformular.
FunksjonerHar WixMangler Wix
Fleksibilitet og tilpasning 
Stor samfunnsstøtte 
Mange temaer og plugins tilgjengelig 
Gode SEO-funksjoner 
Brukervennlighet for nybegynnere 
E-handelsfunksjonalitet uten plugins 
Intuitivt byggeverktøy 
Automatiske sikkerhetsoppdateringer

Vennligst merk at selv om Wix generelt sett er mindre fleksibel og tilpasningsbar enn plattformer som WordPress, har den fortsatt en rekke tilpasningsmuligheter tilgjengelig. Det er også verdt å merke seg at Wix har gjort forbedringer på SEO-området, men det kan fortsatt være begrensninger sammenlignet med mer fleksible plattformer.

Squarespace

Squarespace er kjent for sine stilfulle, moderne maler, og er en flott plattform for bedrifter som ønsker å bygge en visuelt slående hjemmeside. Den tilbyr også en rekke funksjoner for e-handel, blogging, og mer. Squarespace kan være litt mer begrenset i tilpasningsalternativene sammenlignet med WordPress, men det er også mindre teknisk krevende.

For å komme i gang med Squarespace:

  1. Registrer deg for en Squarespace-konto.
  2. Velg en av de profesjonelt designet malene.
  3. Bruk Squarespace’s byggeverktøy til å tilpasse din hjemmeside.
  4. Legg til sider, produkter, blogginnlegg, og mer etter behov.
FunksjonerHar SquarespaceMangler Squarespace
Fleksibilitet og tilpasning 
Stor samfunnsstøtte 
Mange temaer og plugins tilgjengelig 
Gode SEO-funksjoner 
Brukervennlighet for nybegynnere 
E-handelsfunksjonalitet uten plugins 
Intuitivt byggeverktøy 
Automatiske sikkerhetsoppdateringer

Igjen, dette er en generell oversikt, og enkelte funksjoner kan variere avhengig av hvilket abonnement du velger med Squarespace.

Planlegging av bedriftens hjemmeside

Før du hopper rett inn i byggingen av din hjemmeside, er det viktig å ta deg tid til å planlegge. En godt gjennomtenkt plan vil ikke bare gjøre byggeprosessen mer effektiv, men det vil også hjelpe deg med å skape en mer effektiv hjemmeside.

Definer klare mål for hjemmesiden din, hva den skal hete, planlegg hva slags innhold du vil ha, tenk på design og struktur, sørg for at din hjemmeside er søkemotorvennlig og planlegg hvordan du vil markedsføre hjemmesiden din.

Sett opp en netttside på 1-2-3

I dette eksemplet vil vi bruke WordPress.

Steg 1: Velg et domenenavn (.www)

Først og fremst: hver nettside trenger et navn.

Uten et navn (også kjent som et domenenavn) kan nettsiden din rett og slett ikke fungere. Tenk på det som en gateadresse for et hus, der adressen er domenenavnet og huset er nettsiden din.

Når du velger et domenenavn, er det noen regler du bør ha i tankene:

Hvis du setter opp en bedriftsnettsted, bør domenenavnet matche firmanavnet ditt. Hvis du planlegger å lage en personlig nettside eller en personlig blogg for deg selv, så er det å bruke ditt fulle navn som domenenavn et godt alternativ. Prøv å få tak i .no-versjonen om mulig. 

Du kan bruke dette verktøyet for å sjekke om ditt ønskede domenenavn er tilgjengelig:

Domenesjekker

Sjekk om ditt nye .no domene er ledig:

Domenenavn slutter vanligvis med .no .com, .net, eller .org (blant andre). Hvis du ønsker at ditt domenenavn skal rette seg mot den norske befolkningen, prøv å registrere en .no-versjon. Hvis du ønsker å målrette globale besøkende, velg .com-utvidelsen.

Steg 2: Skaff deg et webhotell for nettsiden

I tillegg til et domenenavn trenger du også webhotell (nettsidehosting).

Webhotell er en tjeneste — lik nettsidebyggere — som lar deg registrere koble til domenenavnet og sette opp en nettside.

Ved å velge det riktige alternativet for ditt webhotell, kan du maksimere fleksibiliteten og til slutt få tilgang til et bredt utvalg av muligheter for å tjene penger.

Med et webhotell kan du sette opp en eller flere nettsider ved å bruke et gratis verktøy for nettsidebygging som WordPress. Det gir deg mye fleksibilitet mens du bygger nettsiden din.

Å velge riktig webhotell har mange viktige fordeler for deg og din nettside, spesielt hvis du planlegger å tjene penger fra nettstedet ditt.

Det betyr også at du ikke vil være begrenset i hva du kan gjøre eller hvordan du kan ta betalt fra kundene. Tross alt tar mange nettsidebyggere en stor del av salget ditt. Så, hvis du planlegger å drive en virksomhet gjennom nettstedet ditt, sørg for å velge et pålitelig webhotell.

Webhotell hoster også filene dine slik at nettsiden din er online 24/7 for besøkende.

Selv om det kan virke som om alle webhoteller i bunn og grunn er det samme, er det store forskjeller i hastighet, pålitelighet og ikke minst support. Det siste du ønsker er å miste kunder bare fordi webhotellet ditt ikke fungerer ordentlig og du ikke fikk den hjelpen du trengte.

Steg 3: Sett opp nettsiden din

Gratulerer! Du burde nå ha et domenenavn og webhotell med WordPress.

Nå er det på tide å sette opp en nettside.

WordPress er den mest populære gratis nettsidebyggeren, som driver over 40 % av alle nettsider på internett. WordPress er ganske greit å bruke og kommer ikke med en stor læringskurve.

Neste steg er at du logg inn på din WordPress-nettside og gjør deg kjent. Ta gjerne et kurs hvis du ønsker å bli god eller se noen videoer på Youtube.

Verktøy for å bygge hjemmesider

Mens WordPress, Wix og Squarespace er svært populære, finnes det mange andre sidebyggere på markedet som også kan være verdt å vurdere for din bedrifts hjemmeside.

Disse inkluderer Shopify for e-handelsvirksomheter, Weebly for nybegynnere, Joomla og Drupal for de som ønsker mer teknisk kontroll, og Webflow for designere som ønsker full kreativ kontroll.

Takeaway

Det er mange hensyn å ta når man skal lage en hjemmeside for bedriften sin i 2024. Enten du velger WordPress, Wix, Squarespace eller en annen plattform, er det viktig å ha en solid plan på plass og forstå bedriftens behov og mål. Med riktig planlegging og implementering, kan din hjemmeside bli en kraftig ressurs for bedriften din.

Trenger du hjelp med å komme i gang med din bedrifts hjemmeside? Kontakt oss i dag for et prisestimat. Vi har erfaring med alle de største plattformene, inkludert WordPress, Wix, og Squarespace, og kan hjelpe deg med å lage en hjemmeside som vil hjelpe bedriften din å blomstre i den digitale verden.

Del artikkel

Om forfatteren

Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.