WordPress-SEO: De beste tipsene

Følg disse stegene for å bli bedre indeksert av Google

Lesetid: 8 minutter
Illustrasjon av SEO for WordPress

I denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du går frem for å optimalisere SEO for WordPress. Jeg anbefaler å starte med det grunnleggende som beskrevet i denne artikkelen. Følge disse stegene for å få WordPress-nettstedet til å bli indeksert av Google, tenk deretter langsiktig og jobb med å forbedre innholdet ditt underveis.

Slik kommer du i gang med WordPress-SEO

Ved å følge disse grunnleggende retningslinjene kan du legge en solid grunnlag for SEO på ditt WordPress-nettsted og arbeide mot bedre søkemotorrangeringer og synlighet.

 1. Velg en god hostingtjeneste: Sørg for at du har en pålitelig og rask hosting tilpasset WordPress. Nettsidehastighet og oppetid er viktige faktorer for SEO.
 2. Installer WordPress: Sett opp WordPress som ditt innholdsbehandlingssystem (CMS). De fleste webhotelltilbydere tilbyr enkel installasjon av WordPress.
 3. Velg et SEO-Vennlig Tema: Velg et godt kodet, responsivt og SEO-vennlig tema. Et rent og lett tema kan ha en positiv innvirkning på nettstedets ytelse og SEO.
 4. Installer SEO-tillegg: WordPress tilbyr ulike SEO-tillegg for å hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt. To populære alternativer er Yoast SEO og All in One SEO Pack. Disse tilleggene har funksjoner som XML-sitemap, optimalisering av metatagger, og mer.
 5. Konfigurer Permalenker: Angi din permanente koblingsstruktur for å være SEO-vennlig. Gå til Innstillinger > Permalenker og velg en struktur som inkluderer innleggets tittel, for eksempel «/%postname%/».
 6. Optimaliser Titler og Meta-beskrivelser: Lag unike og engasjerende titler og meta-beskrivelser for hver side eller innlegg. SEO-tillegg kan hjelpe deg med dette. Forsikre deg om at de er relevante for innholdet og inkluderer relevante søkeord.
 7. Bruk SEO-Vennlige URL-er: Sørg for at URL-ene dine er klare, konsise og inneholder søkeord som er relevante for innholdet. Rediger URL-strukturen for individuelle innlegg og sider etter behov.
 8. Skriv kvalitetsinnhold: Innholdet er viktig i SEO. Lag informativ, engasjerende og originalt innhold som gir verdi til målgruppen din. Bruk søkeord naturlig i innholdet.
 9. Optimaliser bilder: Kompenser og gi riktige navn til bilder før du laster dem opp til nettstedet ditt. Bruk alternativ tekst for å beskrive bilder og inkluder relevante søkeord når det er hensiktsmessig.
 10. Intern sidelenking: Lenk til relatert innhold innenfor nettstedet ditt for å hjelpe søkemotorer med å forstå hierarkiet og forholdet mellom sidene dine.
 11. Mobiloptimalisering: Sørg for at nettstedet ditt er mobilvennlig og responsivt. Google prioriterer ofte mobilvennlige nettsteder i søkeresultatene.
 12. Forbedre nettsidens hastighet: Optimaliser ytelsen i WordPress for å redusere lastetider. Kompenser bilder, bruk nettlesercache og bruk en innholdsdistribusjonsnettverk (CDN) om nødvendig.
 13. Sikre nettstedet ditt: Bruk HTTPS for å kryptere dataoverføring og forbedre sikkerheten. Google foretrekker ofte sikre nettsteder i søkeresultatene.
 14. Overvåke og analysere: Bruk verktøy som Google Analytics og Google Search Console for å overvåke WordPress sin ytelse og identifisere områder for forbedring.
 15. Bygg tilbakekoblinger: Tiltrekk deg høykvalitets tilbakekoblinger fra autoritative nettsteder innenfor din nisje. Dette kan bidra til å forbedre nettstedets autoritet og søkerangeringer.
 16. Fokus på brukeropplevelse: Forsikre deg om at nettstedet ditt er brukervennlig, med enkel navigasjon og en klar handlingsoppfordring. Brukeropplevelsen er en viktig rangeringsfaktor.
 17. Hold deg oppdatert på SEO: SEO er et dynamisk felt, så hold deg oppdatert på de nyeste SEO-trendene, algoritmeoppdateringene og beste praksis for kontinuerlig optimalisering av ditt WordPress-nettsted.

Hvordan starte med å bli bli synlig på Google

Google Search Console for WordPress
Google Search Console hjelper deg med å få WordPress indeksert i søk på Google.

Det første et WordPress-nettsted bør bruke er Google Search Console. Dette av flere grunner, da det er et uvurderlig verktøy som hjelper deg med å forbedre nettstedets synlighet i Google-søk.

Google Search Console en viktig ressurs for nettstedseiere og markedsførere på WordPress som ønsker å forbedre nettstedets synlighet i Google-søk, feilsøke problemer, og optimalisere ytelsen for bedre resultat.

 1. Registrere nettadressen din på Google Search Console: Start med å registrere nettadressen her
 2. Link WordPress-nettsiden fra andre nettsider du allerede har som synes på Google-søk
 3. Få andre nettsider eller blogger du kjenner til å linke til din WordPress-side: Skyskraper-teknikken kan hjelpe med dette
 4. Lag en blogg på nettsiden og publiser regelmessig: Dette er en enkel måte å bygge tillit til Google på og få sider indeksert raskere
 5. Gjør gjesteblogging og link tilbake til din side
 6. Del innhold fra nettsiden din i  kjente forumer
 7. Skriv en pressemelding med lenker til ditt nettsted
 8. Installere Google Analytics og koble den med Google Search Console. Et dashboardverktøy kan hjelpe deg med å forstå Analytics
 9. Del innholdet ditt på sosiale medier

Tips til å komme høyere i Google søk

SEO-animasjon
Gode beskrivelser med bilder og grafikk gjør det lettere for leseren å forstå.

Unikt innhold er viktig når du arbeider med SEO ved å tiltrekke målrettede besøkende, forbedre indeksering, øke autoritet og tillit, og skape langsiktig verdi for nettstedet ditt i søkeresultatene.

 1. Lag nytt eller bedre innhold som ikke konkurrentene har: Inkluder grafikk, animasjoner, interaktive elementer, video, etc. Grafikk hjelper med å forstå budskap bedre
 2. Skriv målrettede titler
 3. Skriv gode selgende meta-beskrivelser
 4. Gjør det enklere å lese: Gjør teksten lett forståelig for alle
 5. Strukturere bedre: Gjør det enkelt å finne det man leter etter
 6. Gjør nettsiden raskere: Tilpass bilder og videoer
 7.  Bruk kun linker som går til kvalitetssider

Google har ingen formler på hvordan du skal skrive teksten din eller hvilke bilder du skal bruke. I stedet bygger søketeknologien på beregningene av relevans og betydning, og de måler disse beregningene ved å spore hva folk gjør, hva de oppdager, reagerer på, kommenterer og linker til.

Og husk å ha tålmodighet, det kan ta mange uker og flere måneder før du ser resultatet av endringene du gjør.

Bonus: Bruk en SEO-plugin

Hvis du er nybegynner og bare ser for deg å legge til noen grunnleggende SEO-funksjoner til ditt WordPress-nettsted, bør du sannsynligvis starte med en SEO-plugin.En WordPress-plugins lar deg gjøre endringer på nettsiden uten å være spesielt erfaren i koding eller søkemotoroptimalisering for at nettstedet ditt skal lykkes.SEO med Yoast

Yoast SEO

Yoast SEO er en av de mest populære SEO-pluginer der ute. Den har både et gratis og premium (betalt) alternativ (jeg anbefaler gratis-versjonen). Den er brukervennlig og er installert på mer enn 5 millioner nettsteder når dette skrives. Med Yoast kan du enkelt skrive titler og meta-beskrivelser, forandre strukturen på titler og bestemme hva som skal indekseres.Det finnes også flere andre gode WordPress-plugin-alternativer – de blir bare ikke skrevet om så ofte på nettet.Sjekk ut min liste over de 5 beste alternativene til Yoast SEO:

WordPress SEO – alternativer til Yoast-plugin

Visste du at det finnes flere alternativer til Yoast? Her er noen gode forslag:


Rank Math

Rank Math er en revolusjonerende SEO-plugin som kombinerer funksjonene til mange SEO-verktøy.

Kjent som «swiss army knife of SEO», Rank Math en WordPress-plugin laget med tonnevis av nyttige funksjoner for å forbedre nettstedets synlighet.

Den har en smart automatiseringsfunksjon som sparer mye tid, sammen med et brukervennlig design og brukervennlig installasjonsveiviser som gjør implementering av Rank Math og optimalisering av nettstedet ditt til en lek.

I motsetning til Yoast som bare lar deg optimalisere innleggene dine for ett søkeord, kan du i Rank Math velge mellom 5 søkeord per innlegg.

Det har evnen til å utføre en fullstendig SEO-revisjon på nettstedet ditt, og den har til og med spesifikke funksjoner for å målrette mot lokal SEO, slik at nettstedet ditt er garantert å skille seg ut fra de andre.

Hvis du ikke har sett på den ennå, er Rank Math definitivt verdt å prøve!


Alt-i-ett SEO Pack

Den originale WordPress SEO-utvidelsen, lastet ned over 50.000.000 ganger siden 2007.

Alt-i-ett SEO Pack ble opprettet i 2007 og har generert mange følgere siden den gang. Denne pluginen kommer fra de samme utviklerne bak Alt-i-ett WP-migrering, som du kan lese om i vår artikkel her. Den er en av de mest nedlastede pluginene på WordPress.

Den har alle sine innstillinger på en enkelt side som er å foretrekke for noen som finner pluginer  som Yoast forvirrende og tidkrevende.

Innstillingene er delt opp etter funksjoner, så det er lett å vite hvor du skal klikke hvis du vil jobbe på nettstedet ditt, nettsiden, tittel, etc.

Den kommer med XML-sidekart, en filredigerer, en ytelsesbehandling, og muligheten for å importere og eksportere SEO-data.

Totalt sett er dette et godt alternativ til Yoast.


SEOPressor

SEOPressor samler de mest essensielle SEO-funksjonene til nettstedet ditt, og presenterer dem på ett sted.

SEOPressor har over 23 millioner WordPress-nettsteder, og det er lett å se hvorfor.

Deres dashboard presenterer alle dine SEO-data tydelig på ett sted, så det er raskt og enkelt å identifisere og rette opp eventuelle feil.

De lar deg optimalisere opptil tre søkeord, og deres nylig utformede algoritme ble formulert basert på en analyse av 3 milliarder rader med data, slik at den gjennomsøker nettstedet ditt nesten like godt som Google selv.

Dessverre har de ikke en gratis versjon, men deres betalte alternativ starter på kun 9$ i måneden, så det er rimelig for de fleste bedrifter.


The SEO Framework

SEO Framework-plugin gir en automatisk og avansert SEO-løsning for WordPress-nettstedet ditt.

SEO Framework skiller seg ut fra andre WordPress SEO-pluginer fordi den er drevet av AI, slik at den analyserer og optimaliserer automatisk mange elementer på nettstedet ditt som du må gjøre manuelt hvis du bruker andre pluginer.

Den kommer forhåndskonfigurert, men du har muligheten til å justere innstillingene for å dekke dine behov, og intelligensen som er innebygd i den, optimaliserer nettstedets sider uten at du trenger å gjøre noe (hvis du ikke vil).

Den genererer automatisk sidetitler og beskrivelser som ganske sikkert kan bli godkjent av Google.

I tillegg er den ikke merket, så du ikke ser ordene «The SEO Framework» noe som helst på nettstedet ditt.

Gratis-versjonen lar deg inkorporere noen utvidelser som Incognito, men hvis du vil koble flere nettsteder, ha API-tilgang eller premium-utvidelser som Local SEO, må du oppgradere til deres premium- eller forretningsplaner.


Premium SEO Pack

Premium SEO Pack er en WordPress SEO-plugin som hjelper deg med å øke SEO-verdien.

Premium SEO Pack kan skryte av at den er «den beste SEO-pluginen for WordPress», men som du sikkert har forstått er det mange «beste»-pluginer der ute.

Når det er sagt, Premium SEO Pack har mange flotte funksjoner, og den er definitivt noe du bør sjekke ut hvis du ønsker å optimalisere nettstedet ditt.

Som mange andre har den både gratis og betalte versjoner, og selvfølgelig kommer de betalte alternativene med flere funksjoner.

Selv om gratis-versjonen ikke kommer med teknisk støtte som den betalte har, har den en unik funksjon; masseoptimalisering.

Masseoptimaliseringsmodulen lar deg optimalisere alle dine innlegg og sider samtidig, i tillegg til optimalisering av metatitler, beskrivelser og søkeord også.

Denne funksjonen skiller seg definitivt fra noen av de andre pluginalternativene, og det er verdt å sjekke ut deres nettsted for å se mer om hvordan masseoptimalisering kan spare deg for tid og penger.

Takeaway

WordPress er perfekt for SEO takket være funksjoner som SEO-vennlige permalinks, SEO-plugins, enkel innholdsadministrasjon, rask nettsidelasting, mobilvennlighet, og mye mer. 

Det er viktig å merke seg at selv om WordPress gir en solid grunnmur for SEO, avhenger den faktiske suksessen innen SEO av faktorer som innholdets kvalitet, søkeordsundersøkelser, tilbakekoblinger og brukeropplevelse. WordPress er en allsidig plattform som, når den brukes effektivt, kan hjelpe deg med å implementere SEO slik at du kan få nye kunder.

Men, selv om mye er tilrettelagt kan det være mange utfordringer underveis. Nøl derfor ikke med å kontakte en av våre dyktige SEO-konsulenter. Vi er her for å sørge for at din nettløsning blir funnet av kundene dine og oppfyller dine forretningsmål.

Del artikkel

Om forfatteren

Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Noen av våre kunder:

Noen av våre kunder: