Pris for WordPress: Hva koster det egentlig å bruke WordPress?

Vi ser på alle nødvendige utgifter fra domenenavn og hosting til plugins og utviklingskostnader. Finn ut hva du kan forvente å betale for et WordPress-nettsted.

Lesetid: 4 minutter
Illustrasjon av pris for WordPress

Hjem  / Webutvikling / WordPress-utvikling / WordPress hjemmeside pris

Selv om WordPress.org er teknisk gratis, vil du ikke kunne få en nettside live uten å ta hensyn til noen av disse 6 kostnadene vi skal dekke i denne artikkelen. Hovedkostnadene inkluderer domenenavn, webhotell, og premium temaer og WordPress-plugins.

Gjennomsnittlig WordPress hjemmeside pris

En god tommelfingerregel er å bestemme om du har mer tid eller penger (de fleste virksomheter har mer penger enn tid). I så fall er det bedre å leie inn en spesialist for å bygge nettstedet ditt. Og ikke glem at nettstedet krever kontinuerlig vedlikehold.

En enkel hjemmeside kan koste mellom 50 000 – 70 000 kroner, mens en mer kompleks hjemmeside med skreddersydd design og avanserte funksjoner kan koste mellom 100 000 – 500 000 kroner, eller mer.

Hvis du ønsker å gjøre det meste selv og kun ønsker hjelp fra en designer for å gjøre nettsiden unik og profilerende kan du komme ned i 20 000 til 30 000 kroner.

Det er viktig å merke seg at disse er bare estimater, og den faktiske kostnaden kan være høyere eller lavere avhengig av dine spesifikke behov.

Hvor mye koster WordPress?

For å dekke det grunnleggende koster WordPress omtrent 95 kr/måned. Realistisk bør du forvente en engangskostnad på omtrent 1700 kr, med en liten pågående månedlig kostnad (95 kr – 340 kr/måned). Dine WordPress-kostnader kan raskt stige til 8500+ kroner hvis du trenger å leie en webdesigner.

Hovedkostnader ved bruk av WordPress.org:

ElementKostnad
Domenenavn102 kr/år
Webhotellfra 29 kr/måned
Ferdiglagde temaer0 kr – 1700 kr (engangsbetaling)
Plugins0 kr – 8500 kr (løpende eller engangskostnad)
Sikkerhetfra 425 kr (løpende eller engangskostnad)
Utviklingskostnad50 000 kr – 100 000 kr (engangskostnad)

Domenenavn (102 kr/år)

Mens de fleste nettsidebyggere inkluderer et domenenavn i sine betalte planer, f.eks. med WordPress.org, må du kjøpe ett fra en domeneregistrator.

Vi foreslår at du velger et domenenavn som er så likt firmanavnet eller sidenavnet ditt som mulig. De fleste domenenavn koster rundt 102 kr/år.

Webhotell (29 kr – 990 kr/måned)

Når du kjøper en webhotellplan, reserverer du i prinsippet litt internett-plass for nettsiden din. Uten hosting, ingen nettside.

Ønsker du minst mulig bekymring og synes dette er teknisk vanskelig bør du vurdere Administrert WordPress-hosting. Denne type hosting tar hånd om alle tekniske aspekter ved å drive et WordPress-nettsted, inkludert oppdateringer, sikkerhetskopiering, sikkerhet og ytelse, slik at eieren av nettstedet kan fokusere på innhold og markedsføring uten å måtte bekymre seg for tekniske detaljer.

Eksempler på pris på noen norske hostingselskaper for WordPress:

HostingPrisAdministrert
wp-hosting.no990
unitedworks.no510
proisp.no29🚫
webhuset.no33🚫
Domeneshop29🚫

*Tabellens priser er basert på WordPress med min. 10 GB lagringsplass og PHP7. NB! Priser er med eller uten MVA.

Ferdiglagde Temaer (0 kr – 1700 kr som engangskostnad)

Det finnes et stort utvalg av gratis temaer i WordPress-biblioteket, eller du kan betale mellom 17 kr og 1700 kr for et premium tema fra en tredjepartsside.

Plugins (0 kr – 8500 kr)

Plugins er en måte å legge til funksjonalitet i ditt tema – omtrent som å laste ned apper til telefonen din. Noen er gratis og noen koster har en engangskostnad eller har et abonnement. 

Sikkerhet (425 kr – 4700 kr som engangskostnad, 425 kr+/år pågående)

Investerer du i god nettsikkerhet, sikrer du ikke bare nettsiden din, men også omdømmet til bedriften og tilliten til brukerne dine. Det kan være en skremmende oppgave å navigere i sikkerhetslandskapet, men det er viktig å huske at kostnaden ved et sikkerhetsbrudd ofte kan være langt større enn investeringen i forebyggende sikkerhet.

  • Engangskostnader (425 kr – 4700 kr): Dette kan omfatte investeringer i premium sikkerhetsplugins, skreddersydde sikkerhetsløsninger eller engangsbetalinger for sikkerhetsgjennomganger og optimaliseringer.

  • Årlige pågående kostnader (fra 425 kr+): Dette kan omfatte abonnementer for kontinuerlig overvåking, regelmessige sikkerhetsoppdateringer, backup-tjenester og støtte ved sikkerhetsbrudd. 

Utviklingskostnad (50 000 kr – 100 000+ kr som engangskostnad)

Å hyre en utvikler for din WordPress-nettside kan være nøkkelen til å skape en skreddersydd og funksjonsrik opplevelse for besøkende. Utviklingskostnader varierer betydelig basert på arbeidets omfang, utviklerens erfaring, og de spesifikke kravene til nettsiden din. Her er noen av de vanligste tjenestene en utvikler kan tilby:

 

TjenesteBeskrivelse
Tilpassede temaerSelv om det finnes mange ferdige temaer tilgjengelig for WordPress, kan det hende du ønsker et design som er unikt for din merkevare. En utvikler kan skape et skreddersydd tema som reflekterer bedriftens identitet og oppfyller spesifikke funksjonelle krav.
Plugin-utviklingSelv om det finnes tusenvis av plugins tilgjengelige for WordPress, kan det hende du trenger en spesifikk funksjon som ikke allerede eksisterer. En utvikler kan lage en tilpasset plugin for deg.
IntegrasjonerMange bedrifter bruker tredjepartssystemer for CRM, e-handel, betalingsbehandling eller andre funksjoner. En utvikler kan hjelpe med å integrere disse systemene sømløst med WordPress-nettsiden din.
Optimalisering av ytelseHvis nettsiden din laster sakte eller har tekniske problemer, kan en utvikler diagnostisere problemet og implementere løsninger som forbedrer lastetider og generell ytelse.
SikkerhetstiltakSelv om det finnes mange sikkerhetsplugins tilgjengelige, kan en utvikler tilby avansert sikkerhetstilpasning for å beskytte mot spesifikke trusler eller sårbarheter.
RådgivningEn erfaren utvikler kan gi verdifulle råd om beste praksis, anbefalte verktøy, og strategier for å maksimere nettsidens potensiale.

Takeaway

WordPress er ikke bare en enkel bloggplattform, men en allsidig og skalerbar løsning for mange ulike forretningsbehov. Dens tilpasningsevne, robuste funksjonssett, og den store mengden av tilgjengeligeplugins gjør det til et førsteklasses valg for bedrifter som søker et solid nettsted.

Når det er sagt så finnes det mange alternative nettsidebyggere der ute som kanskje også kan dekke dine behov. Det kan være lurt å undersøke alternativer til WordPress før du bestemmer deg.

Men, som med alle teknologier, kan det være utfordringer underveis. Derfor, hvis du finner deg selv i behov for ekspertveiledning, nøl ikke med å kontakte våre dyktige konsulenter innen WordPress-utvikling. Vi er her for å sørge for at din nettløsning fungerer optimalt og oppfyller dine forretningsmål.

Les mer

Del artikkel

Om forfatteren

Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Noen av våre kunder:

Noen av våre kunder: