Dette koster en hjemmeside for bedrift med WordPress

Vi ser på hva det vil koste deg å bygge en vanlig hjemmeside for en bedrift

Lesetid: 7 minutter
Pris for hjemmeside

Hjem  / Webutvikling / WordPress-utvikling / WordPress hjemmeside pris

Det fine med å lage hjemmeside med WordPress er at det er gratis. Det betyr at du kan lære deg alt selv og lage nettsider uten at det koster deg en krone. Men når vi dykker litt dypere så finnes det alltid en pris for noe. Så hvor mye koster det egentlig? Hvor mye ville koste deg å drive en normal hjemmeside for din bedrift?

Dette trenger du for å begynne med WordPress

På WordPress.org kan man laste ned WordPress gratis. Men hvis du vil at WordPress-nettstedet ditt skal være et fullt fungerende nettsted trenger du noen ekstra tjenester. Dette nødvendige «ekstrautstyret» gjør at det ikke lenger er så gratis som man først får inntrykk av.

Ekstrakostnader omfatter:

  1. Hosting
  2. Domenenavn
  3. Design og WordPress-tema
  4. Plugins (utvidelser)
  5. E-handelsfunksjoner
  6. Din tid

La oss ta en titt på hver av disse for å hjelpe deg med å finne ut hva det koster.

Velg en hostingleverandør

Når du skal velge hosting for din WordPress er det et av de viktigste valgene du tar. For eksempel koster hosting for WordPress hos SiteGround fra 39,- per måned, men krever grunnleggende kompetanse på å sette opp en server og installere WordPress.

Priser hosting hos Siteground
Prisene for WordPress-hosting hos SiteGround.
Priser på WordPress hosting hos United Works
Prisene for WordPress-hosting hos United Works.

Som du ser er det er et stort spenn i pris. Men den gode nyheten er at du kan velge en plan som best passer ditt budsjett og dine krav, og noe som jeg synes er viktig å vurdere; support på norsk, backup og sikkerhet. For dessverre handler ikke hosting bare om prisen.

Selv om prisen virker lav vil ikke WordPress overvåke nettstedet ditt for deg eller hjelper deg med å løse problemer med tredjeparts plugins og oppdateringer eller gjøre backup for deg.

Ønsker du “peace of mind” bør du vurdere vår administrerte WordPress hosting-løsning.

Du må selvfølgelig velge en plan du har råd til, men du må også velge en plan som vil gi bedriften din den beste sjansen for å lykkes, men mange i dag går for en administrert løsning på WordPress og hosting som gjør at du ikke trenger å tenke på sikkerhet, vedlikehold og oppgraderinger.

Sammenligningstabell WordPress-hosting i Norge

LeverandørSupportOppdateringerPris per måned
WP HostingNeiNei945
KinstaJaNei256
WP HotellJaJa519
PRO ISPNeiNei59
WebhusetNeiNei15
DomeneshopNeiNei40
*Tabellens priser er basert på WordPress med min. 10 GB lagringsplass og PHP7. NB! Priser er med eller uten MVA.

Husk: Jo billigere hosting du velger, generelt sett, jo lavere kvalitet og support vil den ha. Billig hosting har en tendens til å ta snarveier og overfylle servere for å tjene penger. Dette kan påvirke nettstedet ditt dramatisk.

Hosting som koster mer er derimot vanligvis mer skalerbar og inkluderer avanserte funksjoner som utviklerområde, sårt tiltrengt norsk support, sikkerhet og hastighet, og at du ikke deler ressurser med andre useriøse nettsteder.

Kjøpe et domenenavn​

Et domenenavn er en adresse på internett. Det er vanlig å knytte tjenester som nettsider eller e-postadresse til domenenavnet.

Du kan kjøpe domenenavn fra mange forskjellige steder, men f.eks. domeneshop.no og loopia.no er to populære og solide aktører i Norge. Et domenenavn kan koste deg opptil 590,- i året. Et .no domene koster rundt 120,- per år. Vi anbefaler å kjøpe domene separat fra hosting-løsningen du velger for å ha muligheten til å være skalerbar og fleksibel.

Uansett hva du gjør, ikke bruk WordPress sine gratis domenenavn som ser ut som «www.dittnavn.wordpress.com» hvis du vil at folk skal ta virksomheten din på alvor.

Velg et design med et WordPress-tema​

Det fine med WordPress er alle temaene som er tilgjengelig for å skape det utseende du ønsker. Noen er gratis og noen koster over 200 dollar. Gratis WordPress-temaer er vel og bra for nybegynnere men har ofte ikke de nødvendige funksjonene for seriøse virksomheter eller kan kreve mye tilpasninger for å se ut slik du vil.WordPress har et enormt temabibliotek du kan bla gjennom for å finne det du ønsker. Du kan gjøre endringer i dette temaet senere med plugins, så nøkkelen er å finne et tema som passer til det generelle utseendet du vil at nettstedet ditt skal ha.
Tema for WordPress
Temavelgeren som er innebygd i WordPress.

Du kan finne flere forhåndsinnlagte nettstedsmaler fra et annet nettsted som Envato Market, også kalt Themeforest, med priser fra 75 dollar til 200 dollar.

Du finner et stort utvalg temaer i populære Envato Market.

Og hvis du ikke er fornøyd med noen av temaene du finner, bør du vurdere å leie inn en webutvikler som kan tilpasse et tema for deg. Avhengig av hvem du leier kan du forvente en pris alt fra 5000 til 100.000 kroner. Og hvis du har en veletablert bedrift med omfattende behov er det ikke uvanlig at prisen kan bli på over en halv million kroner.

Plugins (utvidelser)

WordPress-plugins er små ferdigskrevne kodebiter som du kan legge til på nettstedet ditt. De ser ut som små programmer og gir deg ekstra funksjoner som ikke finnes i WordPress fra før. Noen plugins (også kalt utvidelser) er gratis, mens betalte alternativer går fra 47 til 200 dollar. Noen ganger kan det være engangsbetaling eller abonnement.

Du kan søke gjennom plugins i Dashbord -> Utvidelser -> Legg til ny:

WordPress-utvidelser
I «Legg til utvidelser» i WordPress kan du søke etter tusenvis av plugins.

Her er en liste over kjente plugins du bør vurdere å implementere på nettstedet ditt:

  • Yoast SEO (0 til 89 dollar) – Yoast lar deg optimalisere hver side på nettstedet ditt for søkemotorer.
  • Gravity Forms (59 dollar) – Gravity Forms lar deg lage opt-in-skjemaer for MailChimp, Slack, Stripe, PayPal og mange flere.
  • Advanced Custom Fields (0 til 100 dollar) – Denne pluginen lar deg inkludere ekstra tilpasninger på forskjellige sidefelt.
  • MailChimp – (0 til 35 dollar per måned eller høyere) E-postmarkedsføring som raskt og enkelt integreres med WordPress-nettstedet ditt.
  • Bloom (89 dollar i året eller 249 dollar levetid) – Bloom lar deg bruke sidefeltformer, flytende stolper og andre funksjoner som vil øke nettstedets konverteringsfrekvens.
  • Sucuri (199.99 til 499.99 dollar per år) – Sucuri tilbyr brannmurbeskyttelse for ditt WordPress-nettsted.
  • UpdraftPlus (0 til 145 dollar per år) – Denne pluginen sikrer at du ikke mister kritiske data.
  • ShareThis (gratis) – ShareThis lar deg legge til delingsknapper på WordPress-sidene dine, slik at besøkende enkelt kan dele innholdet ditt på sosiale medier.
  • CSS Hero (19 til 79 dollar per år) – Vil du gjøre endringer på WordPress-nettstedet ditt uten å fikle rundt i CSS? Denne pluginen lar deg gjøre det.


Med alle disse utvidelsene vil nettstedet ditt være klar til å konkurrere med selv de beste WordPress-eksperter.

Nettbutikk i WordPress

Ønsker du å lage nettbutikk må du installere en plugin med e-handelsfunksjoner. WordPress kommer ikke standard med noen e-handelsfunksjoner innebygd.

Her er de mest kjente og populære:

  • WooCommerce (gratis) – Dette er en alt-i-ett-plugin for e-handel.
  • Easy Digital Downloads (gratis) – En løsning for netthandel med digitale nedlastinger.
  • Shopp (gratis) – Selg, legg til nye produkter, oppdatere varebeholdning, sende ordre og mye mer.
  • Inventory Source (50 til 175 dollar per måned) – Hjelper deg med å holde alle fraktinformasjoner organisert.

Eller du kan integrere eksterne løsninger for bedre brukervennlighet og skalerbarhet eller pga. teknisk ønske om å separere installasjonene:

  • Shopify alt-i-ett nettbutikk
  • Mystore, en norsk plattformløsning
  • WooCart er en administrert WooCommerce-plattform
Woocommerce Plugin
Med WooCommerce kan du selge både fysiske og digitale varer i alle former og størrelser.
Selv om noen av disse er gratis så kan det hende du trenger ekstra betalte funksjoner for å få en nettbutikk slik du ønsker.Betalingsløsninger for WooCommerce:
  • Vipps – trygt og enkelt
  • Stripe – perfekt for din første nettbutikk
  • Ayden – hjelper bedriften din med å vokse

Din tid

En av de viktigste faktorene for kostnad er tiden din. Hvor mye er tiden din verdt? Dette er fort gjort å glemme når man planlegger lansering av et nettsted.

Mange antar at hvis du gjør det selv er det i utgangspunktet gratis, men det er det ikke. Selv om du lager et veldig enkelt nettsted vil du bruke noen dager på det. Hvis du er frilanser, vet du allerede hvordan du beregner hvor mye tiden din er verdt. Å gjøre det selv effektivt koster deg like mye som å ha noen andre til å gjøre det.

En god tommelfingerregel er å bestemme om du har mer tid eller penger (de fleste virksomheter har mer penger enn tid). I så fall er det bedre å leie inn en spesialist for å bygge nettstedet ditt. Og ikke glem at nettstedet krever kontinuerlig vedlikehold.

Takeaway

Noen av de kraftigste nettstedene i verden bruker WordPress. Og hvis de kan bruke det, kan du også bruke det. Men ikke bli lurt til å tro at det ikke vil koste deg noe. Når det er sagt så finnes det mange alternative nettsidebyggere der ute som kanskje også kan dekke dine behov.

Som sagt så trenger du et sted å lagre WordPress kalt hosting. Og jo mer du betaler, desto bedre og mer inkluderer hostingen. Du trenger også et domenenavn og et tema som passer til virksomheten din. Deretter må du legge til riktige plugins. Og hvis du skal drive netthandel må du bruke ekstra tid (og penger) på å velge riktig netthandelsløsning og legge til nødvendige utvidelser.

Når dette er gjort vil alle disse faktorene ha kostet deg en del penger, men de kommer også til å øke suksessen. Med andre ord er vel anvendte penger.

Skulle du trenge ekspertveiledning vil våre konsulenter innen digital markedsføring mer en gjerne hjelpe deg.

Les mer

Del artikkel

Om forfatteren

Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Noen av våre kunder:

Noen av våre kunder: