SEO-trender i 2023 som kan forbedre resultatene dine

Lær og planlegg fremover for topprangeringer i 2023

Lesetid: 4 minutter
seo trender

Vi har gjort undersøkelsen for deg. Vi har gått gjennom dusinvis av artikler skrevet av eksperter over hele verden som delte sine synspunkter om hva som vil drive den digitale markedsføringen i 2023.

Vi valgte ut de 5 viktigste SEO-trendene som norske bedrifter bør vurdere for å oppnå en fremtredende synlighet i søkemotorer.

Innholdskvalitet

Google har sagt tidligere at du bør sørge for at publiserte sider (som kan indekseres) burde være “fantastiske”.

Bedrifter bør prioritere langsiktige innholdsstrategier.

SERVER

BRUKEREN

Mange gjør kortsiktig innsats med SEO, hovedsakelig for å få lenker og PR-oppmerksomhet. Det er også vanlig å legge til hundrevis av innholdssider eller kun fokusere på noen spesifikke tekniske SEO-fikser.

I stedet for å legge til hundrevis av generiske innholdssider på et nettsted, bør du heller undersøke de forskjellige interessene målgruppen din har, organisere disse etter emne og prioritere dem etter relevansen til forretningsmålene.

Vårt byrå anbefaler at markedsførere fokuserer på informasjon som er unik og forskjellig fra andre og fremheve din spesialitet i disse emneområdene. De store vinnerne vil være de nettstedene som er kjent for sine bidrag i disse målrettede emnene.

Vi anbefaler også å fjerne alt innhold av lav kvalitet, da det kan ha en negativ effekt på hele nettstedet. @johnmu fra Google sier at de ser på nettstedets kvalitet “generelt”. Så hvis betydelige deler er av lav kvalitet, kan det også trekke ned det originale innholdet som er av høyere kvalitet.

Og til slutt, legg til interaktive elementer i innholdet ditt.

Dette kan være ting som:

  • Kalkulatorer
  • Diagrammer
  • Quizer

Lokalisering i SERP-er

Google vil fokusere mye mer på lokalisering av innhold i løpet av det neste året.

Vi så allerede i 2022 at flere nettsteder med stedsspesifikt innhold overgikk de som pleide å være på toppen av SERP-ene som hadde et mer globalt fokus. Dette vil bare bli tydeligere i 2023, selv for rene nettbaserte virksomheter uten fysiske tilbud.

Vår anbefaling er å fokusere på omdømme på tredjeparts- og egne sektorer samt wikier, fullføring av Google Business Profile, site markups, og knowledge panels.

Bruken av bilder fra stock-arkiver vil avta. 

Nettsteder med unike bilder vil se et stort løft i søk etter bilder, produkter og helt vanlige søk.

Videre er dette også en reaksjon i atferden fra yngre brukere som identifiserer eller resonerer med unike livsstilsbilder og umiddelbart kan fortelle om noe er ekte eller iscenesatt.

I 2023 vil Google Images ikke bare være en sekundær søkemotor – AI kommer til å tillate Google å gjenkjenne når et bilde eller en video kan være det beste resultatet for en bruker.

Hvis bilder er viktig, er videomateriale enda viktigere.

Populariteten til sosiale medieplattformer som TikTok betyr at mange mennesker forventer at innholdet deres blir levert i et kort, lettfattelig videoformat.

En enkel og kostnadseffektiv måte å dra nytte av denne trenden på er å bruke eksisterende skriftlig innhold til å lage videoer for å levere nye innholdsressurser.

Se på artiklene dine som presterer best og vurder hvilke som kan gjenbrukes til videomateriale (f.eks. de kan oppsummere nøkkelmomenter eller legge til visuelle hjelpemidler).

Den nye E-en i E-A-T

Fra og med desember 2022 har Google utvidet EAT-akronymet (Ekspertise, Autoritet, Tillit) med en ekstra E: Erfaring. Google vil nå vurdere forfatterens eller skaperens erfaring når de evaluerer kvaliteten på innholdet.

Uansett hvilken tilnærming du har til SEO, bør du forstå hvordan du kan gjenspeile E-E-A-T (Erfaring, Ekspertise, Autoritet og Tillit) i det du gjør, for eksempel når du lager innhold, bygger lenker, driver online PR og til og med innen teknisk SEO.

Å være eller ansette en ekspert på fagområdet som produserer, redigerer eller gir råd om innholdet, er ikke lenger valgfritt.

Denne trenden forsterker det første poenget i denne artikkelen – innholdskvalitet er nøkkelen.

Nettsidehastighet

Selv om det ser ut til at sidehastighet er noe som vises i forskjellige SEO-trendlister hvert år, er det med god grunn. Mens Google er ganske hemmelighetsfulle omkring kjernefunksjonen til algoritmene deres, så er det én ting de er veldig tydelige på – sidehastighet er en faktor som tas i betraktning for rangering.

Finn ut mer om nettsidehastighet og hvordan sidene dine presterer.

AI for innholdsskriving

Antallet markedsføringsapplikasjoner som integrerer SEO og AI øker.

Og det er ikke rart fordi disse integrasjonene kan være utrolig tidsbesparende.

Google er ganske tydelig på at de ikke vil at folk bruker AI til å lage og publisere innhold. Men det betyr ikke at AI ikke kan være involvert i prosessen.

AI kan være veldig nyttig i oppgaver som å generere konturer å jobbe ut fra og endre eksisterende innhold til en ny format.

Her er noen av de mer nyttige AI-applikasjonene når man lager innhold.

Verktøy for innhold som genererer innholdsoppsummeringer kan hjelpe skribentene dine med å forstå de viktige nøkkelordene, emnene og underemnene som bør inkluderes i deres originale innhold.

Innholdsstrukturer er en flott måte å gi skribentene dine en veikart for hvordan de kan skape nyttig innhold uten å stole på AI for å gjøre jobben for dem.

Verktøy som bloggtema-generatorer kan fremskynde tankeprosessen. Å bevege seg fra et nøkkelord til en nyttig innholdside kan være halve jobben, og en idégenerator kan hjelpe med å forhindre skrivesperre.

Kort sagt, bruk tekstgenerert innhold fra AI, men alltid med menneskelig redigering.

Produktsider med dypere innhold

Mens Google fortsetter å belønne lange, informative innholdssider, kan sider med lite innhold, som produktsider, dra nytte av å gi mer nyttig informasjon på nettsiden i 2023.

Rullegardinmenyer (med for eksempel garantier, oppgraderinger eller tillegg som er tilgjengelige), ofte stilte spørsmål og kundeanmeldelser er alle måter å legge til ekstra innhold på en produktside.

Takeaway

Å optimalisere nettsiden din for søkemotorer er en viktig del av markedsføring på nett.

Ved å implementere SEO-tipsene som er nevnt i denne artikkelen, kan du forbedre synligheten til nettsiden din og tiltrekke deg mer trafikk.

Husk å fokusere på å skape høykvalitets, relevant og nyttig innhold som engasjerer publikummet ditt og oppmuntrer dem til å bli på nettsiden din.

I tillegg bør du holde deg oppdatert på de siste oppdateringene innen SEO-verdenen, fordi søkemotoralgoritmene stadig endrer seg.

Ved å holde deg oppdatert og kontinuerlig forbedre nettsidens SEO, kan du øke sjansene dine for suksess i det konkurransedyktige online markedet.

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du trenger hjelp med SEO.

Del artikkel

Om forfatteren

Be om en SEO-analyse

I løpet av to virkedager mottar du våre anbefalinger.

Noen av våre kunder:

Noen av våre kunder: