Bedriftsblogg: 5 grunner til å ha en blogg

I denne artikkelen ser vi nærmere på hvorfor bedriftsblogging er en av de mest verdifulle kanalene til din bedrift.

Lesetid: 4 minutter
Illustrasjon av bedriftsblogg

Hjem / Digital Markedsføring / Blogging for bedrifter

Bloggen er et effektivt og organisk verktøy for å formidle selskapets identitet og salg. Her har du friheten til å sette akkurat den tonen du ønsker med leserne dine. For eksempel er det i en bedriftsblogg enklere å skape en avslappet tone som kanskje skiller seg fra den formelle tonen du vedlikeholder på resten av nettsiden din.

Leserne konsumerer innhold fordi de har en interesse i det. Mange har konkrete varige interesser. Noen har korte impulshensikter. De vil naturligvis forsøke å finne innhold som løser disse interessene og behovene. Hvis du tilbyr disse menneskene dette innholdet på bedriftssiden er det svært sannsynlig at du kan bli bedre sett og hørt.

Forskjellen på artikkel og blogg

Artikkel Blogg
Artikler er på mer enn 300 ord og noen ganger mer enn 1000 ord.
Blogger er på mindre enn 300 ord og noen ganger mindre enn 1000 ord.
Det er skrevet i andre eller tredje person.
Det er vanligvis skrevet i første person.
Artikler skal være lange og detaljerte.
Blogger kan være korte eller lange, det avhenger.
Det inkluderer ikke personlige meninger.
Det inkluderer personlige meninger.
Leseren har tid til å søke og analysere og forstå hva artikkelen handler om.
Leseren er noe utålmodig og leser avslappet, så innholdet bør være raskt å forstå.
Det er basert på sofistikert skriveferdighet.
Det er basert på uformell skriveferdighet.
Det er ikke nødvendig å oppdatere det ofte.
Det er nødvendig å oppdatere det ofte.

5 grunner til hvorfor din bedrift bør skrive bloggartikler:

  1. Økt synlighet på nett: En bedriftsblogg gir bedriften en mulighet til å publisere regelmessig nytt innhold på sin nettside, som igjen øker sjansene for at bedriften vil dukke opp i søkeresultater når potensielle kunder søker etter informasjon på nett.

  2. Bygge autoritet og tillit: Ved å publisere innhold som er relevant og nyttig for målgruppen, kan bedriften øke sin autoritet og tillit i markedet. Dette kan igjen føre til økt lojalitet og kundetilfredshet.

  3. Skape engasjement og interaksjon: En blogg gir bedriften en mulighet til å engasjere seg med målgruppen og åpne for dialog. Dette kan igjen føre til økt interaksjon og engasjement fra kundene, som kan være verdifull informasjon for bedriften.

  4. Økt konvertering: En bedriftsblogg kan også bidra til økt konvertering, ved at bedriften kan bruke bloggen til å gi potensielle kunder mer informasjon om produktene og tjenestene sine, og dermed hjelpe dem med å ta en kjøpsbeslutning.

  5. Markedsføring: En blogg kan også brukes som en del av bedriftens markedsføringsstrategi, ved å dele innholdet på sosiale medier og andre kanaler. Dette kan bidra til økt eksponering og trafikk til bedriftens nettside.

Mest populære blogginnhold

Hvordan-artikler 77%
Nyheter og trender 49%
Guider og e-bøker 47%
Meninger 44%
Intervjuer 41%
Original forskning 35%
Innhold bak betalingsmur 32%
Infografikk 30%
Oppsummeringer 29%

Unngå disse feilene

Blogging kan potensielt skade bedriften hvis det ikke blir gjort på en riktig måte.

Her er noen av de vanligste måtene blogging kan skade bedriften på:

  1. Negativt innhold: Hvis bloggeren publiserer negativt eller kritisk innhold om bedriften eller dens produkter eller tjenester, kan det skade bedriftens omdømme og påvirke kundenes tillit.

  2. Mangel på kvalitet: Hvis bloggingen ikke er godt skrevet eller inneholder unøyaktigheter, kan det føre til at bedriften virker uprofesjonell og miste tillit fra publikum.

  3. Konflikt med bedriftens verdier: Hvis bloggeren uttrykker meninger eller holdninger som ikke samsvarer med bedriftens verdier eller budskap, kan det skape konflikt og forvirring blant kunder og ansatte.

  4. Manglende oppdatering: Hvis bloggingen ikke blir oppdatert jevnlig eller blir liggende urørt, kan det gi et inntrykk av at bedriften ikke har fokus på kommunikasjon eller at den ikke prioriterer å holde kundene oppdatert.

  5. Konkurrentinformasjon: Hvis bloggeren avslører informasjon om bedriftens strategier eller praksis som kan være til fordel for konkurrentene, kan det skade bedriftens konkurranseevne og påvirke dens posisjon i markedet.

For å unngå disse negative konsekvensene, bør bedriften sørge for å ha en klar strategi for blogging og sikre at innholdet som publiseres er av høy kvalitet og er i samsvar med bedriftens verdier og budskap.

Takeaway

Å skrive for en blogg er en fin måte å åpne din kreative energi og skrive til et bredere publikum, samtidig som du kan opprettholde et uformelt og fritt uttrykk i skrivingen din.
 
Samtidig verdsetter Google nettsteder med høy ekspertise og autoritet, og en velskrevet artikkel er en av de viktigste måtene å generere flere besøkende på.

Å legge til en blogg på en eksisterende nettside kan øke trafikken med opptil 434%

Indekserte sider er rett og slett listen over sider på en nettside som er besøkt av en søkemotor, analysert og lagt til i indeksen. Disse sidene er avgjørende for nettsiderangering – en nettside med en lavere prosentandel indekserte sider vil vanligvis rangere lavere. Dette kan føre til tap av trafikk. Ifølge statistikk om bedriftsblogging har nettsider med blogger 434% høyere indekserte sider. (Kilde: Tech Client)

Gode artikler kan føre til mer gjenbesøk på bedriftens nettsside, besøkende bruker mer tid som igjen kan føre til konverteringer (salg av varer/tjenester).
 
Og skulle du trenge ekspertveiledning vil en av våre konsulenter innen digital markedsføring mer en gjerne hjelpe til med å få din bedrifts nettside til å vokse.

Les mer

Del artikkel

Om forfatteren

Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Noen av våre kunder:

Noen av våre kunder: