Feilsøke måling av e-handel i Google Analytics

Merkevare-bygging og SEO innhold

Ulike faktorer kan påvirke nøyaktigheten ved måling av e-handel i Google Analytics. Lær om de vanlige problemene og feilsøking.

Lesetid: 3 minutter

Hjem / Digital markedsføring / Feilsøke måling av e-handel i Google Analytics

I digital markedsføring er det avgjørende for bedrifter å måle kjøp nøyaktig ved hjelp av analyseverktøy. Dette kan imidlertid være utfordrende med verktøy som Google Analytics, der manglende eller unøyaktige transaksjoner er vanlige. La oss se nærmere på potensielle fallgruver og strategier for bedrifter for å navigere i dette landskapet effektivt.

Hovedårsaker til avvik i måling

 • Adblokkere og andre personvernsrelaterte nettleserutvidelser
  Disse verktøyene er laget for å blokkere eller endre visse elementer på nettsider, inkludert sporingsskript som brukes av analyseplattformer.
  Som et resultat kan dataene som samles inn av Google Analytics, bli påvirket eller blokkert. Dette kan føre til manglende eller ufullstendig informasjon om brukeratferd, konverteringer og andre viktige metrikker.

 • Nettleserfeil
  Disse feilene kan forhindre at koden blir kjørt korrekt, noe som fører til ufullstendige eller unøyaktige registreringer av data.
  Forskjellige faktorer kan bidra til disse feilene, inkludert nettleserutvidelser, nettleserinnstillinger, utdatert programvare eller konflikter med andre skript på nettsiden. Brukere kan av og til ha JavaScript deaktivert i nettleserne sine, noe som også påvirker sporingen.

 • Manglende tillatelse for analysemåling
  For å sikre personvernspreferanser, samles ikke inn eller lagres den besøkendes data uten samtykke. Dette kan resultere i ufullstendig eller skjev fordeling av data i analyserapportene, da informasjonen fra besøkende som ikke samtykker ikke blir fanget opp.

 • Manglende eller feilkonfigurert sporingsskript
  Det er mange grunner til at sporingsskriptet kan fungere feil: Feil plassering innenfor nettsidens HTML eller JavaScript, forstyrrelse fra annen JavaScript-kode eller biblioteker, syntaksfeil i datalaget, feil tilpasninger i enkeltstående apper osv. Disse effektene kan forringe trafikkovervåkingen betydelig og kan være utfordrende å identifisere.

 • Feil integrasjon med betalingsløsning
  På samme måte som det tidligere nevnt, kan også denne feilen ha mange potensielle årsaker: Feil API-konfigurasjon, uoverensstemmende kryptering eller sikkerhetsinnstillinger, ufullstendig eller manglende konfigurasjon av betalingsløsningen osv. Disse problemene kan ikke bare påvirke sporingen, men kan også forstyrre den grunnleggende driften til nettbutikken.

Tips til å forbedre måling i nettbutikker

For det første er det viktig å erkjenne at det er nesten umulig å oppnå fullstendig nøyaktighet på 100% eller til og med over 90%, selv når du bruker en løsning basert på Googles måleprotokoll eller tagging på serversiden.

Det er avgjørende å gjenkjenne og løse tekniske problemer som fører til unøyaktighet og avvik i dataene. Det er samtidig like viktig å respektere preferansene til besøkende som tydelig har uttalt at de ikke ønsker å bli sporet.

I stedet for å betrakte Google Analytics som et regnskapssystem med absolutt presisjon, er det mer gunstig å se på det som en plattform som presenterer datatrender for å hjelpe med å ta datadrevne beslutninger. Google Analytics kan fortsatt bidra til å identifisere viktige faktorer som de mest effektive trafikkildene og populære produkter.

Når det er sagt, her er noen forslag til å forbedre nøyaktigheten av måling.

 • Velg en pålitelig betalingsløsning
  Dette punktet er avgjørende fordi det ikke bare forbedrer dataenes nøyaktighet, men påvirker også faktiske salg. Når du velger en betalingsløsning er det viktig å velge en som ikke bare gir sømløse integrasjonsløsninger (for eksempel Betaling på nett fra Bambora), men også pålitelig støtte.

 • Test implementeringen av måling grundig før den blir lansert
  Dette kan virke opplagt, men blir ofte oversett på grunn av andre prioriteringer som skal oppfylle lanseringsfrister. Denne oppgaven innebærer generelt å gjennomføre ulike scenarioer og sammenligne transaksjonsdata i Google Analytics med dataene fra betalingsløsningen. Nets gjør dette enkelt ved å tilby oversikt over alle oppgjør og transaksjoner, mulighet for å refundere en transaksjon, søke etter en bestemt transaksjon og laste ned rapporter med de nødvendige detaljene i PDF-, CSV- eller XML-format.

 • Test regelmessig
  Å gjennomføre jevnlige tester etter lansering er viktig for å sikre at systemet fungerer som det skal. Med stadig utvikling av teknologi kan nye problemer oppstå over tid.

 • Integrere bruker-ID i Google Analytics
  Implementering av bruker-ID i Google Analytics for sporing av netthandel gir en mer omfattende forståelse av brukeratferd, forbedret personalisering, nøyaktig attribusjon og bedre markedsstrategier. Det gjør det mulig å optimalisere nettbutikken basert på brukerinnsikt og maksimere effekten ved markedsføring.

 • Få dypere innsikt ved å supplere GA-dataene med dataene fra betalingsløsningen
  Nets utmerker seg på dette området med to tjenester.
  Merchant-portalen tilbyr verdifulle kundeinnsikter. Dette inkluderer betydelig informasjon om en virksomhets resultater, inkludert trender i omsetning med kortbetalinger, gjennomsnittlig kjøpsverdi, aktivitetstopper i løpet av uken, kundelojalitet og kundenes nasjonaliteter. Disse dataene er enkelt tilgjengelige i portalen for grundig analyse eller i appen for en rask oversikt når det trengs.
  Analytics PRO er en tilpasset avansert løsning som utvider forståelsen utover bare sporede data med Nets skreddersydde avanserte løsning. Denne løsningen gjør det mulig å utforske stedene kundene besøkte før og etter shopping hos den gitte virksomheten. Ved å avdekke den komplette reisen, inkludert opplevelser innenfor og utenfor ens eget salgssted, kan uvurderlige innsikter trekkes ut og frigjøre det maksimale potensiale hos en leverandør.

Les mer

Del artikkel

Om forfatteren

Be om en SEO-analyse

I løpet av to virkedager mottar du våre anbefalinger.