Risikoene ved automatiske oppdateringer i WordPress

Det kan virke fristende å ha automatiske oppdateringer på nettsiden din, men det kan også føre til mange problemer hvis du ikke tar noen forhåndsregler.

Lesetid: 3 minutter
Illustrasjon av automatiske oppdateringer i WordPress

Hjem / Webutvikling / WordPress-utvikling / Automatiske oppdateringer i WP

Det er viktig å holde nettstedet ditt oppdatert med de nyeste funksjonene og sikkerhetsoppdateringene.

Det er imidlertid viktig å være forsiktig med automatiske oppdateringer fordi de kan føre til problemer på nettstedet ditt hvis de ikke er gjort riktig eller hvis de ikke er kompatible med temaene eller pluginene du bruker.

Disse problemene kan variere fra små problemer med formateringen til store problemer der hele nettsiden går ned.

Hva er en automatisk oppdatering?

Automatiske oppdateringer i WordPress er en funksjon som gjør det mulig for nettstedet ditt å oppdatere WordPress-kjernen, temaer og plugins automatisk uten at du trenger å gjøre det manuelt. Dette betyr at WordPress vil sjekke for oppdateringer jevnlig og vil installere de nye oppdateringene automatisk på nettstedet ditt.

I motsetning til manuelle oppdateringer, er det ikke nødvendig å starte prosessen eller laste ned nye versjoner av eksisterende plugins og temaer.

I WordPress 5.5 og nyere kan nettstedeiere velge om de vil bruke funksjonen for automatisk oppdatering eller ikke.

Hver plugin og tema har sin egen PÅ/AV-valgmulighet spesielt for automatisk oppdatering.

Dette er risikoene med automatisk oppdatering

Oppdateringer har tidligere forårsaket problemer på nettstedet ditt. Dette er mer sannsynlig hvis du velger omfattende automatisk oppdatering på alle tilleggsprogrammer og temaer.

Oppdateringer vil kjøre i bakgrunnen og du vil ikke engang være klar over det mesteparten av tiden. Men noen ganger kan oppdateringer føre til tekniske problemer eller til og med «bryter».

Automatiske oppdateringer kan feile, spesielt når samtidige oppdateringer skjer samtidig – med funksjonalitet på nettstedet (for eksempel mobiloptimalisering) som er mer sannsynlig å gå i vranglås.

Hvis en oppdatering ødelegger nettstedet ditt, må du vite hva som forårsaket det. Å bestemme nøyaktig hva som skjedde og når kan være vanskelig, spesielt hvis flere oppdateringer skjedde samtidig.

Med manuelle oppdateringer kan det være lettere å isolere hovedproblemet og fikse det.

Noen ganger kan en automatisk oppdatering inkludere en større utgivelse enn det som er vanlig.

Hvis du har aktivert automatisk oppdatering, vil du ikke ha noen kontroll over om du ønsker å implementere disse endringene som kan påvirke nettstedet ditt.

Den beste måten å oppdatere WordPress på

Før du oppdaterer WordPress, bør du alltid ta en sikkerhetskopi av hele nettstedet, inkludert databasen og filene dine. Dette vil gjøre det lettere å gjenopprette nettstedet ditt hvis det oppstår problemer under oppdateringen.

Sørg for å oppdatere alle plugins og temaer på nettstedet ditt til de nyeste versjonene før du oppdaterer WordPress. Dette kan bidra til å redusere risikoen for konflikter mellom oppdateringene.

Før du utfører en automatisk oppdatering, bør du sjekke at alle plugins og temaer er kompatible med den nye versjonen av WordPress. Dette kan gjøres ved å sjekke utviklerens nettside eller i WordPress.org-plugins-databasen.

Hvis du bruker en caching-plugin, bør du deaktivere den midlertidig før du utfører en automatisk oppdatering. Dette vil bidra til å sikre at oppdateringen ikke forårsaker problemer med nettstedets cache.

Når oppdateringen er i gang, bør du følge med på hvordan den går og se etter eventuelle feilmeldinger eller problemer. Dette vil gjøre det lettere å gjenopprette nettstedet ditt hvis det skulle oppstå problemer.

Etter oppdateringen bør du teste nettstedet ditt for å sjekke om alt fungerer som det skal og at det ikke har oppstått noen feil.

Takeaway

Automatisk oppdatering av WordPress kan være risikabelt fordi det kan føre til uventede problemer eller feil på nettstedet ditt. Hvis du ikke ønsker å utføre automatiske oppdateringer, kan du utføre manuelle oppdateringer.

Den viktigste tommelfingerregelen er å ta sikkerhetskopier før hver oppdatering.

Hvis du ønsker hjelp kan du kontakte våre WordPress-konsulenter eller så kan vår Administrert WordPress-hosting være et godt utgangspunkt for å komme i gang med en ny hostingleverandør.

Les mer

Del artikkel

Om forfatteren

Børre Holli

Børre Holli

Digital markedsfører og partner i United Works LinkedIn
Ta steget Ta steget Ta steget

Fortell oss om dine utfordringer, mål og ambisjoner. La oss finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Noen av våre kunder:

Noen av våre kunder: